Британският премиер Лиз Тръс защити икономическия си план, който разколеба финансовите

...
Британският премиер Лиз Тръс защити икономическия си план, който разколеба финансовите
Коментари Харесай

Лондон не се отказва от противоречивия си икономически план

Британският министър председател Лиз Тръс отбрани икономическия си проект, който разколеба финансовите пазари, наблягайки, че е готова да предприеме " спорни " стъпки за обновяване на растежа и няма да промени курса макар разтърсванията, оповестява " Ройтерс ".

Това е верният проект, който сме изготвили, безапелационна бе тя.

Запитана дали би трансформирала минибюджета, който шокира пазарите с мащаба на своите данъчни облекчения и държавни заеми, Тръс отвърна: " Не одобрявам предпоставката на въпроса ".

" Изправени сме пред сложни стопански времена - не го отхвърлям. Това е международен проблем. Но това, което е безусловно вярно, е, че правителството на Англия се намеси и работи в този сложен миг ", посочи министър председателят.

Миналата седмица министърът на финансите Куаси Квартенг провокира разтърсвания на финансовите пазари, откакто показа проект за понижаване на налозите, без да дава детайлности за въздействието върху обществените финанси или за това по какъв начин държавното управление ще реформира стопанската система, с цел да подтиква растежа.

Британската лира се срина, а доходността на английските държавни облигации скочи, което принуди Английската централна банка незабавно да възобнови програмата си за изкупуване на дълготрайни държавни облигации, за да не се стигне до оповестяване на неплатежоспособност от пенсионните фондове.

Тръс уточни, че държавното управление би трябвало да предприеме незабавни и решителни дейности, за да отбрани семействата и бизнеса от скок на сметките за сила.

Разбира се, това значи взимане на спорни и сложни решения. Но аз съм подготвена да направя това като министър-председател, тъй като значимото за мен е да раздвижим стопанската система си, означи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР